Annual Insight Logo
Terug naar blog overview

Hoe voorkom je dat een groeispurt resulteert in groeipijn?

Geschreven door:

Indy van Zuiden
1 jaar geleden

Hoe voorkom je als organisatie dat een groeispurt resulteert in groeipijn?

Hoe slaag je er als exponentieel groeiende organisatie in voldoende talent te blijven aantrekken, behouden en doorontwikkelen om je ambities verder gestalte te geven? Op 1 november 2017 werd Indy van Zuiden bij Annual Insight aangesteld om haar tanden in deze uitdaging te zetten. In het onderstaande vertelt ze kort over haar plannen en eerste inzichten als Internal Growth Manager.


“Annual Insight is een jonge organisatie en ik ben met mijn 24 jaar geen uitzondering. Toch heb ik de afgelopen 2 jaar bij verschillende bedrijven, van klein tot internationaal opererend, vlieguren mogen maken in sales. Zo leerde ik een effectieve interne bedrijfsstructuur kennen, die bijdraagt aan de doelen van de organisatie. Op basis van die ervaring, zal ik als Internal Growth Manager de komende tijd verantwoordelijk zijn voor de interne groei bij Annual Insight.


Bij onze organisatie schort het niet aan new business. Integendeel, steeds meer ondernemingen weten ons als kennispartner te vinden en dus groeit Annual Insight als kool. Zo sterk zelfs, dat de grootste uitdaging niet bestaat uit het aanwakkeren van vraag, maar uit het beantwoorden daarvan. Als Internal Growth Manager is het mijn taak de interne organisatie zo in te richten dat deze aan de externe klantvraag kan blijven voldoen. Dat betekent randvoorwaarden creëren voor groei, zodat nieuwe medewerkers snel kunnen opstarten en iedereen toegang heeft tot de juiste informatie. Allemaal zaken die staan of vallen met de juiste structuur.


Deze structuur vereist echter een solide fundament om overeind te blijven en dus ben ik begonnen door de HR-strategie aan te pakken. Om de interne groeispurt te faciliteren zal ik een talentprogramma introduceren om er voor te zorgen dat nieuwe medewerkers sneller up to speed zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat medewerkers het eerste jaar via job rotation bij verschillende teams aan de slag gaan, zodat ze zich in rap tempo een beeld kunnen vormen van de verschillende sectoren waarin we actief zijn. Op die manier weten wij en zij waar ze met hun specifieke competenties het best tot hun recht komen. Om dit programma tot een succes te maken is eigenlijk alleen de juiste coördinatie nodig. Alle afzonderlijke ingrediënten, zoals training, actieve feedback, kennisdeling en mentorschap zijn al aanwezig bij Annual Insight. Het is nu alleen nog de kunst deze op het juiste moment in de juiste verhouding op de juiste plaats in te zetten en het geheel zo tot een succesvolle cocktail te maken.


Vooral het thema zelfontwikkeling krijgt bij Annual Insight veel aandacht. Je merkt dat men hier gepassioneerd mee bezig is en die energie wil ik graag gebruiken om development naar een nóg hoger niveau te tillen. Zo wordt er bijvoorbeeld iedere twee weken een dag geblokt in de agenda’s, waarop reguliere werkzaamheden losgelaten worden om te kunnen werken aan kennis en vaardigheden. Dat kan betekenen dat je je verdiept in bestaande eigenschappen of kwaliteiten (waar ligt mijn kracht?), maar ook dat je op zoek gaat naar nieuwe skills (waar kan ik nog beter in worden?). Dergelijke initiatieven verdienen wat mij betreft een collectief en continu karakter, dus daar wil ik me hard voor maken.


In mijn eerste weken werd bovendien al duidelijk dat ik direct ook nieuwe collega’s mag aannemen om mij in deze rol te ondersteunen. Ik mag mijn eigen team samenstellen!


Vanwege de aanhoudende groei heeft Annual Insight hoge verwachtingen van het nieuwe jaar en om die waar te maken is veel nieuw talent nodig. Ik twijfel er niet aan dat we dat zullen vinden en 2018 opnieuw een uiterst succesvol jaar wordt. Niet zozeer vanwege mijn komst, maar vooral door de vastberadenheid en bruisende energie die nu al heerst op de werkvloer.”


Interesse gewekt? Neem contact op met Nicky via nicky.hoeboer@annual-insight.nl of +31 20 2611977.


Recente berichten

Richard Kamst versterkt Annual Insight als Data Science Manager

Annual Insight heeft zich versterkt met Richard Kamst, voormalig exper ...
lees meer

Zorg in 2017: Zwarte cijfers, maar geen cash

Tijd om de balans op te maken Het is juli 2018. Gemeente, zorgaanbied ...
lees meer

Marcos Meibergen bij Annual Insight als Director of Strategy

Annual Insight heeft per ingang van het nieuwe jaar zijn team versterk ...
lees meer